Legg din vei i Herrens hånd!

Dette verset er mektig. Hverken mer eller mindre.

I dagens samfunn lokkes, fristes, utfordres og dras vi i alle retninger. På jobb blir arbeidsoppgavene stadig større og mer utfordrende. Handelsbransjen jakter lommebøkene våre på stadig mer forlokkende vis. I media blir vi stadig minnet på karbohydrater, kalorier, kosthold og trening. Livet kan oppleves som et jag og mas, dersom man lar overnevnte faktorer/avguder styret livene våre. Heldigvis finnes det en Gud som overgår dette. Nemlig vår Far i himmelen, som har gjort klar et rom for akkurat deg og meg.

Selv er jeg midt i livet, med en familie på 5. Vi voksne er i jobb begge to, et barn i barnehage og to på skolen.  Når arbeidsgiver, hjem, skole, barnehage, styreverv og diverse foreldreutvalg har fått sitt, så er døgnet og uka over. Nei, det er ikke så galt. Heldig vis J

Poenget mitt er at hverdagen kan bli travel om vi skal klare alt selv. Det har menneskene forsøkt før oss også, les Adam og Eva. Den gang som nå sendte Gud Jesus for å hjelpe oss.

Det er dette David minner oss om i salme 37, vers 5. Legg din vei i Herrens hånd. Stol på ham, så griper han inn.

Hvis vi starter dagen med å legge den frem for Jesus, i bønn. Så er vi lovet at han griper inn. Det står ikke at han �kanskje� eller �om mulig� griper inn. Nei det står at han GRIPER inn. Dette er stort!!

å starte dagen med en slik bønn, hjelper oss også til å flytte fokuset bort fra hverdagslig jag og mas. Mot den levende Gud, som har lovet at vi ikke skal vandre alene. Og så har livet mer å by på en bare plikter og gjøremål. Plutselig blir ikke den samme hverdagen så �grå� like vel. For rundt oss har vi familie, venner, kollegaer og menighet som betyr noe for oss.

Hvis vi daglig legger vår vei i Guds hånd, så tror jeg at vi i vårt daglige virke kan �stråle� på en helt annen måte enn om vi forsøker oss på egen hånd.

 Prøv ;-)

 

Hilsen Jone

Publisert/ published: 29-01-2012